Eileen II 80 år i 2014!

om2I 1934 ble Albyn sjøsatt i Skottland. Bygget for regatta men med full innredning. I 2018 etter 84 år fremstår hun som like god og vakker som da hun var ny.

Sommeren 1993 solgte vi 12-meteren Eileen og kjøpte Galashiel (ex. Albyn) i Glasgow. Etter en fin seilas over Nordsjøen til Risør Trebåtfestival kunne Arja Saijonmaa døpe henne Eileen II, med direkte overføring på Reiseradioen!

Siden da har hun seilt mer enn 20 sesonger med ca 1000 gjester om bord hver sommer!

Dette til glede for gjestene, men også for oss som jobber med å holde båten vedlike, og vel så det! Eileen er trygg og solid – i all slags vær!

Vi seiler kun i lukket farvann med passasjerer, men båten tåler røffe forhold. Sommerturen 2009 gikk rundt England, med god kuling på alle strekk. Hjemturen over Nordsjøen 28. – 30. juli ble en opplevelse for livet: Det var da tidenes “sommer-storm” raste i Nordsjøen og langs Sørlandskysten. Vi seilte i 55 – 60 knop vind uten skader! Det er vanskelig å bedømme bølgehøyder, men meteorologene sa 11 meter bølgehøyde! Da var det godt å runde Torungen og komme til Arendals hyggelige havn!

Sommeren 2014 var det ikke bare Eileen som jubilerte, det var også jubileum for Europauken, i tillegg til grunnlovsjubileet! Eileen II deltok i seilasene som startet i Sandefjord 15. juli og ble avsluttet i Oslo 23. juli. En 1. plass, 2 3. plasser og en 4. plass! Som rormann hadde vi ingen ringere enn Peder Lunde Jr.